Folie de sticla pentru Telefonul Tau.

Folie de sticla pentru Telefonul Tau.

Folie sticla

Pentru  a te bucura de telefonul tau cat mai mult posibil si pentru a-ti proteja investitia este nevoie de asigurarea protectiei in vederea daunelor fizice si chimice. Nu este nevoie sa-ti reamintim cat de important este acest gadget in viata de zi cu zi.

Telefonul mobil sau smartphone-ul este un adevarat gadget care cuprinde o multime de unelte in arsenalul sau. In primul rand este principalul mijloc prin care putem sa ne conectam oricand la distanta cu semenii nostrii. Datorita functiilor sale avem la dispozitie: aparat foto,  muzica, lanterna, alarma, calculator, busola si multe altele.

Asa dar te ai prins cat de valoros este acest dispozitiv? Daca doresti sa te bucuri de el si sa-l folosesti intact are nevoie doar de doua accesorii de baza: Husa de protectie si Folie de Sticla.

Am prezentat anterior cateva modele de huse pe care le poti gasi pe site, acum dorim sa discutam despre optionalitatea foliilor de sticla.

Chiar daca detii o husa “sanatoasa” nu este de ajuns, telefonul este doar partial protejat de accea o folie de sticla este indispensabila pentru siguranta ta.

Folia de sticla a aparut ca o necesitate in vederea protejarii ecranului si a displayului care sunt niste componente extrem de fragile, la orice mica atingere cu o suprafata dura ele pot ceda, se pot fisura si sparge de accea o folie de sticla este o investitie, te fereste de reparatii costisitoare ( displayul este o piesa a telefonului extrem de scumpa, uneori poate atinge jumate din valoarea telefonului) , il protejeaza de zgarieturile nedorite.

Cat de rezistenta este folia de sticla?

In prmul rand folia de sticla are rol de a absorbi lovituri. Tempered Glass, procesul tehnologic prin care se realizata folia de sticla este: trecerea materiei prime prin diferente mari de temperatura. Parbrizul de la masina foloseste aceasi tehnologie, daca ai observant folia de sticla atunci cand este lovit se fisureaza dar impiedica spargerea si caderea cioburilor, are aceasi duritate ca parbrizul si anume 9H.

Folia de sticla este formata din mai multe straturi, unul dintre ele este bineinteles sticla temperata, al doilea este folia PET ( o folie subtire de plastic care tine si mai mult cioburile, impiedica fenomenul de spargere in detrimental fisurarii) si in ultimul rand un strat de adeziv transparent si puternic care permite aderenta la display.

Folia de sticla este tratata chimic oleofob, asta inseamna ca amprentele si grasimea nu rezista mult pe ecran, are o transparenta de 99,9% asta inseamna ca vei vedea culorile si rezolutia ecranului asa cum este ea.

 

Cum se aplica corect folia de sticla?

Pentru a lipi o folie de sticla nu este necesar sa mergi la un service, este destul de simplu, o poti face chiar tu daca urmezi cei 3 pasi!

  1. Curata ecranul cu servetelul umed pe care il gasesti in ambalaj, o data curatat,  usucal cu un  servetel  uscat si asigurate ca ecranul este curat si nu are particule de praf/scame .
  2. Scoate folia de sticla din ambalaj, dezlipeste folia de pe plasticul si incadreaza folia de sticla pe ecran. O data incadrata nu trebuie decat sa o lasi sa cada, sa curga pe telefon, vei observa ca folia Adera la ecran aproape instantaneu.
  3. O data lipita nu trebuie decat sa indepartezi bulele de aer (asta doar in cazul in care sunt) cu un servetel sau o laveta prin impingerea lor spre margini, spre exterirorul ecranului.

Daca ai urmat cei 3 pasi ecranul telefonului tau este protejat, in situatii de accidente imprevizibile folia va prelua socurile in cel mai rau caz se va sparge dar nu se compara cu pretul unui ecran nou, de accea credem ca folia de sticla este indispensabila si este o adevarata investitie!